5 Review Tips Voor Je Bol.com Product

jason  ·  2019 Nov 20

Waarom zijn reviews op bol.com eigenlijk zo belangrijk?

Hier zijn verschillende redenen voor. Allereerst zijn reviews tot op een bepaalde hoogte sterk gerelateerd met het aantal sales. Een beginnend product profiteert meer van reviews dan een volwassen product met al 100+ reviews.

Toch zijn reviews voor volwassen producten belangrijk. Nieuwere reviews van minder dan 3 maanden oud hebben meer overtuigskracht dan oudere reviews.

Naast dat zijn veel producten op bol.com uniek omdat iedereen op bol.com kan verkopen. De kwaliteit is niet altijd even hoog, waardoor reviews een grotere rol gaan spelen.

Durf te vragen

Veel verkopers zien een verkoop als het eindstation, maar voor exceptionele verkopers begint voor hen een nieuw traject. Elke sale is een kans om je beste kant te laten zien, en het conversietraject voor een review in gang te zetten.

Stuur een email via het bol systeem om met de klant in contact te komen. Bol.com moedigt klantcontact ook aan. Een simpele vraag hoe het product bevalt of als er vragen zijn dat ze bij jou terecht kunnen laat al zien dat voor jou de sale niet hierbij stopt. Uit ervaring stijgt het klantcontact niet significant als je bang bent dat je overspoeld gaat worden met klant vragen.

Spontane reviews gebeuren zelden, dus wees niet bang om een review te vragen.

Kies het juiste moment

De klant is het meest bezig met het product vlak na aankoop waarbij dit met de tijd minder wordt. Hoe dichterbij je bij het aankoopmoment om een review vraagt - als de klant er nog mee bezig is - des te groter de kans op een review. Natuurlijk moet je de klant wel de tijd geven om het product te gebruiken en te beoordelen.

Wat moet je doen bij een negatieve review?

Negatieve reviews horen er eenmaal bij. Je kunt niet iedereen tevreden stellen. Soms is de informatie niet goed afgestemd op specifieke kopers. Merk je dit? Update je beschrijving en de titel om duidelijker te zijn voor wie het product wel bedoeld is.

Op de lange termijn zal je gemiddelde rating weer omhoog trekken. Als mensen over het algemeen tevreden zijn is het daarom juist zo belangrijk om iedereen reviews te vragen. Het is zonde als het overgrote deel van je klanten tevreden zijn, geen review achterlaten, maar een ontevreden klant het beeld compleet vervormd.

Eventueel kun je bij bol terecht voor een aanvraag om de review te verwijderen als jij denkt dat de review ten onrechte is geplaatst.

Over het algemeen verwijderd bol geen reviews met de volgende uitzonderingen:

  1. De review is geplaatst bij een verkeerde verkoper
  2. De review is frauduleus (met bewijs)
  3. Schending van privacy bij persoonlijke informatie in de review
  4. Een review die in strijd is met de wet- en regelgeving (discriminerende, kwetsende of aanstootgevende uitspraken)
  5. De review is gericht op je shop en niet op het product

Overigens, de hoogste conversie ligt tussen een rating van 4.3 en 4.7. Heb je alleen 5-sterren? Dan vertrouwen de potentiële kopers de reviews niet meer.

Hoe kun je effectief meer reviews krijgen op je product?

Ik heb het eerder benoemd, durf te vragen. Ten tweede kun je in de verpakking of de verzenddoos een briefje of flyer toevoegen met de vraag of ze een review willen achterlaten. Een handgeschreven notitie werkt dan weer beter dan een flyer, maar is uiteraard niet goed schaalbaar als je veel producten of volume hebt.

De conversie op deze manier ligt laag omdat de koper bezig is met het product uitpakken, bekijken, en eventueel in elkaar te zetten. De koper moet dan actief herinneren om een review te schrijven omdat ze het product nog niet hebben kunnen gebruiken. Ze gaan dit helaas niet met een post-it op hun monitor plakken ;)

Een goede combinatie met flyers is door een email follow up te sturen. Zo worden ze eraan herinnerd na een periode dat ze het product daadwerkelijk hebben kunnen gebruiken.

Natuurlijk kun je met bolliewood de follow-ups automatiseren en weer een stukje persoonlijkheid creëren als je veel producten beheert.

Geef geen beloning voor reviews

Het is belangrijk geen beloning te geven voor positieve reviews. Dit is tegen de regels van bol en hiermee verlaag je de waarde van reviews in het algemeen omdat mensen vertrouwen op persoonlijke en authentieke reviews. De meeste mensen hebben ook wel door als de reviews overmatig positief zijn.

Wees eerlijk en lever kwaliteit. Zo heeft je shop meer bestaansrecht en zal je zien dat mensen sneller geneigd zijn een positieve review voor je achter te laten. Een positieve review is een pure gunst van de klant, en hier moeten we hard voor werken.

Jason

Laatste Blogs